Tuesday, 25 September 2012

Korea, saranghae!! :) [part IV]

Assalamualaikum w.b.t

Part I, dah! Part II pun, siap! Part III, complete! Skrg nak mengarang esei utk part IV plak. Apa lg yg sy nak citer kat sini ek?? [garu2 kepala...]

14 September 2012

  • Hari ni breakfast spaghetti. Tetiba taste tukar jd western. Kalau tak 1st day hari tu mcm roti sardin je! Hahaha..bgs2, hidup mesti kne ada improvement! ;P
  • Free activity. Masing2 jln ikut haluan masing2. Ikut suka lah nak jln g mana pun. Sy dgn Zahidah pun plan nak jln2 sendiri sbb Daus & Halim masing2 ada hal. Daus nk jln2 dgn "abg angkat" baru, [ehhhh..hahahaha] & Halim pun nak bawak 2 org ahli rombongan yg dtg lewat tu jln2 kat Itaewon. Lps breakfast sume, kitorang pun siap2 nk keluar. Tgk2 kat rumah diorang sume, dah kosong! Means mmg tggal kitorang b'2 je!! Haishhh...ini tak bleh jadi nih!!
  • Baruuuuuuuu nak keluar rumah, terjumpa dgn owner guesthouse. Dia ckp kena check out pukul 12 tengahari. Tgk jam dah pukul 11.45! Oh, man! Mana nk cari diorang2 sume?? Time tu plak memang tak tahu mcm mane nk call sume org. Discuss dgn Zahidah jap & decide terpaksa lah korbankan niat kitorang nak jln2 tu. Yelah, 15 minit lg kot, takkan nak keluar jugak?? T__T Tak pe lah Zahidah ek. Nanti kita dtg Korea lg kita jln2 ek. :( Kemas2 dapur, packing balik sume barang2 mentah. Nampak fries yg kitorang beli mlm td tp tak sempat nak makan. Sedih2. Last2 kitorang tinggalkan je sume kat situ. Yelah, takkan nak bawak balik Malaysia kot! [sob sob sobbb.. :( ]
  • Bila sume org dah ada, lbh kurang pukul 2 ptg kitorang pun gerak ke airport. Flight pukul 5.25 ptg. So, kitorang kena cepat. Nak tunggu train lg. Tp bukannya jd masalah sgt sebab train kat sne bukan mcm KTM kat sni. Train kat sne setiap sepuluh minit. Tp still kena cepat jugak lah sbb banyak benda nak kena settlekan kat airport nanti. Dalam kepala sy fikir 1 benda je. Sy tak beli lagi kargo utk luggage sy. Mintak2 duit yg sy spend ni cukup lah! Kalau tak, ikat je lah luggage sy kat tayar kapal terbang nnt. Janji sampai Malaysia! Huhuhu.. Tp alhamdulillah, Allah permudahkan semua urusan. Ada antara ahli rombongan yg dah beli kargo siap2 & tak cukup berat beg. So, boleh topup2 kat situ je. Thanks uolsss... Alhamdulillahhh, syukur sangat2. Settle masalah! ^^
Bye2 Korea..  :)
  • Sebelum check-in, tetiba nampak sorang yg mcm familiar sgt. Orang Malaysia, putih2, mata sepet2 sket. Hahaha..Farah Lee ada kat situ! Tetiba rasa mcm keciknya Korea! Ok, kitorang sembang jap mcm dah lama kenal. ;P Seriously, dia memang baik + cantik + ramah sgt2. ^^
Sweet kan beliau???? ;)
  • Pukul 5 ptg kitorang sume dah masuk dlm flight. Ok, siap2 dgn MP4 & buat seat mcm katil. 

Annyonghi kasayo, Korea! Nanti kite dtg lg ek.. :')
  • 6 jam 30 minit duduk dlm flight. Lebih kurang pukul 11.15 mlm kitorang selamat sampai KL. Alhamdulillahhhhh.. :) Seriously, sy enjoy travel kali ni. Travel dgn cik bestfriend & dpt kenal dgn kwn2 baru. Tau tak, sy sayang korg2 sume. Sy sayang korang sume kerana Dia! :') Nanti ada rezeki kita travel sesama lg ek. :)) Sume org nak balik rumah msg2 kot, tp sy still tak boleh balik rumah malam tu jugak. Adat la org merantau, kena transit sana sini dulu. Hahahaha.. Mlm tu tdo rumah Zahidah dulu, esk pagi2 baru ibu dgn abah ambil. 
  • Sampai rumah Zahidah, dia tukar baju pakai t-shirt "I Love Surabaya" plak. Hoit, Zahidah..kau dah tak ada t-shirt Malaysia ke kau nak pakai????? Kita dah sampai Batu Caves weh!! Hahaha..Nmpak sgt travel spirit tu msh kuat dlm diri beliau!!;P
15 September 2012 
  • Pagi tu ibu dtg ambil kat Masjid Amaniah, Batu Caves. Tak sabar kot nak jumpa ibu! Seminggu tak sembang. Nak je pinjam sesape yg ada hp nk call ibu time kat sana tp segan lah pulak! Hahaha.. ;P Masuk je dlm kereta nk ckp something kat ibu tp takut abah dgr. Abah suka curik2 dgr! Hahaha.. Sabar2. Sampai rumah baru citer. Bila dah sampai rumah & tgk line clear sket trs tnya kat ibu..
          " Ibuuuuu, kalau org nak g jln2 lagi boleh tak????" muka senyum + sengih mcm nk mintak lempang. ;P
          
           Dan ibu pun jawab....

          " Peeeeeeegilahhhhhhh....". Yeayyyyyyy!!!! I love you forever lah, ibu!!!!! >.<








-----the end------
^^

1 comment:

  1. perghh... nak g lagi....heaven ek...hehee.. =')

    ReplyDelete